Деца на убит руски войник получиха компенсация от фонда Защитници на

...
Деца на убит руски войник получиха компенсация от фонда Защитници на
Коментари Харесай

Убиха баща ви на фронта в Украйна? Ето електрически велосипед

Деца на погубен съветски боец получиха " отплата " от фонда " Защитници на отечеството " - руски велосипед. И то не кой да е, а електрически.

Тази сърцераздирателна история е показана в репортаж на малкия екран " 10 канал " от съветския град Саранск. Вдовицата Надежда Йормакова изяснява, че от фонда, който Путин сътвори с декрет през април 2023 година, изненадващо са се свързали с нея и я попитали дали се нуждае от возилото. Необичайният подарък пък бил обезпечен на организацията от локална персона, разказана в репортажа като  " филантроп " - Иван Глазков.

No more Ladas: This family of a Russian fascist killed in the invasion of Ukraine received a bicycle as an award.
— Igor Sushko (@igorsushko)

" 10 канал " изяснява, че велосипедът се оказал прекомерно тежък за Глазков и по тази причина той решил да го подари. Изглежда прагматизмът не изяснява до дъно великодушната постъпка на филантропа, защото той въпреки всичко се усеща задължен непретенциозно да посочи:

" Искаше ми се да оставя нещо след себе си, тъй като на млади години свърших малко добрини ".

Материалът по тематиката в саранския сайт " Столица-С " прилича реклама.

" Електрическият велосипед " Eltreco " има пет скорости, система за отчитане на километража и сменяема електрическа батерия. Електрическият мотор ви разрешава да се движите със скорост до 30 км/ч без педали, а механичната дискова спирачна система обезпечава безвредно прекъсване при всевъзможни метеорологични условия ".

Медията разказва по какъв начин Виктор, по-големият наследник, прави кръгче към локалния клон на фонда и възкликва.

" Страхотно възприятие!. Той не кара, той лети! ". 

Разбираме, че по-малкото дете (Максим) към момента не знае по какъв начин да кара велосипеда. Но и че по-големият му брат сигурно ще го научи.

" Не чакахме подобен подарък ", признава Надежда Йормакова. " Много благодаря на благодетеля и на клона на фонда  " Защитници на Отечеството ", че доставят наслада на децата! ".

В рамките на две изречения " Столица-С "  все отново оповестява, че брачният партньор Сергей Йормаков е умрял през декември предходната година при осъществяване на военния си дълг в сепаратисткото държавно образувание  " Луганска национална република " и че посмъртно е получил Орден за смелост.

В репортажа на " 10 канал " информация за бащата липсва. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР